Algemene en leveringsvoorwaarden eetbaargoed.nl

Artikel 1 Toepasselijkheid

1. Deze leveringsvoorwaarden zijn van toepassing op elke consumentenverkoop van Eetbaargoed en zijn van toepassing op zowel de verkopen op locatie in Beemte-Broekland als ook op de verkopen op afstand via onze website.

2. Onze voorwaarden zijn op de website te raadplegen en te downloaden bij leveringsvoorwaarden. In het bestel proces op onze site zijn de leveringsvoorwaarden voorafgaand aan het bevestigen van de bestelling in te zien en u krijgt een exemplaar van onze leveringsvoorwaarden meegezonden met de bevestiging van uw bestelling via onze website.

3. Op al onze verkopen waarop deze leveringsvoorwaarden van toepassing zijn, is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing.

Artikel 2 Ons aanbod en prijzen

1. Alle prijzen van de door ons aangeboden planten zijn inclusief 9 % BTW en gelden zolang onze eigen voorraad strekt. Bij wijzigingen in maat en/of prijs nemen we altijd contact met u op. Verzending van planten is niet inbegrepen in onze prijzen: bij verzending komen hier nog verzendkosten voor een postpakket bij. Binnen Nederland zijn deze kosten €9,75 per pakket tot 1 meter en door hun volume in een door ons gehanteerde verpakking passen. Mocht dit niet het geval zijn, dan nemen we altijd contact met u over de verwachte kosten voor het verzenden van uw bestelling. Bij pakketten die zwaarder of hoger zijn als 100cm zijn, word er automatisch €8,25aan extra kosten berekend binnen NL. Voor BE zijn de kosten  hoger.

2. De bij de planten getoonde foto’s zijn geen weergave van de geleverde maat en /of kwaliteit; deze dienen uitsluitend ter informatie om kenmerken van de betreffende plant te tonen.

Artikel 3 Overeenkomst en persoonsgegevens

1. Op het moment van afrekenen op onze kwekerij en bij het bevestigen van de bestelling via onze website en e-mail aanvaardt u ons aanbod en treden deze leveringsvoorwaarden in werking.

2. Bij bestellingen via onze website(s) ontvangt u na het plaatsen van uw bestelling vrijwel direct een bevestiging per e-mail exclusief eventuele extra verzendkosten. Na controle van uw bestelling ontvangt u van ons een bevestiging inclusief eventuele extraverzendkosten. Bij bestellingen via e-mail ontvangt u zo spoedig mogelijk een bevestiging van de door u bestelde planten inclusief de eventuele verzendkosten. ( we zijn niet aansprakelijk voor het verkeerd invoeren van een mailadres zodat de mail niet aankomt in uw mailbox

3. Verkopen via mail en website(s) zijn tot het moment van verzending kosteloos te annuleren, mits deze niet speciaal voor u besteld zijn. Na verzending kunt u gebruik maken van uw herroepingsrecht (zie Artikel 4)

4. Online betalingen worden voor ons uitgevoerd door Mollie, waarbij Mollie garant staat voor een beveiligde betaalomgeving.

5. De persoonsgegevens die u aan ons toevertrouwt via mail of website(s) gebruiken wij uitsluitend voor het aanhouden van uw account en de verwerking van uw bestellingen.

Artikel 4 Herroepingsrecht

1. Bij uw aankoop via e-mail en onze website(s), kunt u tot 14 kalenderdagen na ontvangst van de planten gebruik maken van uw herroepingsrecht en de overeenkomst zonder opgaaf van redenen ontbinden. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zijn de kosten voor het retour sturen van de planten voor uw rekening. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van u thuis naar de webwinkel zijn voor eigen rekening.

2. Tijdens deze termijn gaan we er van uit dat u de planten goed verzorgt en zullen we zodra we de planten in goede staat hebben ontvangen binnen 14 dagen het aan u verschuldigde bedrag storten op uw bij ons bekende bankrekeningnummer. Let hierbij wel op dat planten die niet met extra aandacht zijn verpakt een groot risico hebben om beschadigd aan te komen.
U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. U heeft na annulering nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking naar de kwekerij geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via eetbaargoed.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van uw retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

3. Uitgesloten van herroepingsrecht zijn planten die op bestelling voor u zijn ingekocht bij een collega.

Artikel 5 Klachten en garantie

1. Klachten over de kwaliteit van geleverde planten ontvangen wij graag zo spoedig mogelijk per e-mail na ontvangst van de planten.

2. Mochten planten tijdens het verzenden beschadigd zijn, dan vragen we u om dit binnen 5 dagen na ontvangst per e-mail met foto te melden. Wij zullen u dan een vervangend exemplaar toesturen indien de schade dusdanig is. We verpakken onze planten namelijk zorgvuldig, maar we hebben er geen zicht op wat bij de pakketdienst gebeurt.

3. Als u kiest voor verzending is het risico voor de koper als de bestelling niet aankomt na verzending. We sturen u een track en trace code zodat u het pakket kunt volgen. Zo kunt u ook zien waar het fout gaat. We zullen de klacht in behandeling nemen en er moeite voor doen om het pakket terug te krijgen. Meestal vergoed de postdienst een deel van het bedrag + de betaalde verzendkosten.

4. Wij garanderen soortechtheid van de geleverde planten. Mocht de geleverde plant toch niet soortecht blijken, en u meldt dit binnen 5 jaar na levering, dan ontvangt u van ons een vervangende plant met dezelfde factuurwaarde als de destijds geleverde plant.

5. De hergroei van de geleverde plant(en) wordt door ons gegarandeerd, mits de plant op de juiste wijze is behandeld en de juiste standplaats heeft. Mochten er desondanks toch problemen optreden met de hergroei van geleverde planten, neem dan contact met ons op, dan kunnen we samen zoeken naar een oplossing voor de ontstane problemen.

Artikel 6 Levering en betaling

1. Wij streven ernaar om de door u bestelde planten binnen 5 werkdagen na betaling te versturen, tenzij u heeft gekozen voor verzending onder rembours. In drukke tijden kan het voorkomen dat dit oploopt tot ruim 10 werkdagen. Indien het nog langer duurt zullen we normaal gesproken contact met u opnemen over een langere wachttijd.

2. Planten worden altijd buiten vorstperioden verstuurd. Zodra de omstandigheden het weer toelaten versturen we de door u bestelde planten. Niet in pot gekweekte planten kunnen onder normale omstandigheden verzonden worden in de periode van 1 november tot 15 april. Na een vorstperiode kan het een aantal dagen duren voordat potkluiten weer ontdooid zijn. Hierdoor duurt het vaak minstens 4-5 werkdagen voordat we het verzenden weer kunnen hervatten.

3. Op locatie in Beemte-Broekland/ Elburgerweg 118 Vaassen kunt u contant betalen, of vooraf via bank.

4. Bij planten die geleverd zijn op rekening dient de factuur binnen 14 dagen na factuurdatum betaald te worden. Bij uitblijvende betaling komen alle extra kosten, die noodzakelijk zijn om de factuur te innen ten laste van de betalingsplichtige.

We leveren ook naar het buitenland. De landen die er ook onder vallen zijn:

– België  €12,50 tot 100 cm hoog
– Duitsland €19,50 tot 100 cm hoog
– Denemarken
– Polen
–  Oostenrijk
– Hongarije
– meer EU landen

De verzendkosten van deze landen verschillen. Verzending naar andere landen op aanvraag. 

Artikel 7 Wijziging van de leveringsvoorwaarden

Wijzigingen van de voorwaarden zijn van kracht nadat de consument de gewijzigde voorwaarden heeft ontvangen en zijn ook uitsluitend van toepassing op overeenkomsten die na de wijzigingen tot stand zijn gekomen.

Deze leveringsvoorwaarden zijn eigendom en van toepassing op Eetbaargoed.nl

Leveringsvoorwaarden Eetbaargoed 26-01-2018

Herzien op 23-01-2023