Het seizoen voor het planten van aspergeplanten is erg kort.
Daarom hebben we besloten dat de planten nu vooraf te bestellen zijn zodat we ze eind maart begin april in een korte tijd kunnen verzenden.

Even een weetje tussen door: Wist je dat asperge een vaste plant is en elk jaar op komt? De tijd dat ze mee gaan is minstens 12 tot 15 jaar. Een duurzame plant dus.

We bieden 3 mooie rassen aan:
1. Xenolim BIO is een zeer smakelijk en productief ras met mooie, lange, dunne frisgroene asperges https://www.eetbaargoed.nl/product/groene-asperge-asparagus-xenolim-bio-zeer-productief/

2. Backlim BIO is een ras die zowel wit als groen te oogsten zijn. Dit ras geeft heerlijk zoete, dunnere asperges met een hoge opbrengst die vanaf half mei te oogsten zijn https://www.eetbaargoed.nl/product/groene-witte-asperge-asparagus-backlim-bio/

3 Gijnlim is een zeer productief ras met grote asperges die zowel groen als wit te oogsten zijn. We oogsten nu al een aantal jaren van deze plant. De smaak? Geweldig! https://www.eetbaargoed.nl/product/groene-witte-asperge-asparagus-gijnlim-mooi-plantgoed/

Backlim asperge

Nu is de vraag, hoeveel planten moet ik zetten per persoon voor een wekelijkse maaltijd in het seizoen?
Op 4 personen ( 2 volwassen en 2 kinderen) is met 10 planten een wekelijkse oogst te halen.
Het seizoen is dan vanaf eind april/ begin mei tot 21 juni. Dus maar liefst 7 á 8 weken kan er een maaltje van asperges geoogst worden!
Als ze groen geoogst worden( vinden we heerlijk hier!) is het een super duurzame groente!

Asperge planten/klauwen zoals ze geleverd worden

Het is een echte aanrader om in een groentetuin te zetten, maar ook als vaste plant in de siertuin is een lust voor het oog in de zomer! Dubbel doel.
Wij hebben onze asperges in het voedselbos/permacultuur gezet en dat gaat geweldig goed, blij met deze makkelijke en smakelijke plant!

Aspergeplant in de zomer